Het verhaal achter deze foto...

Ongemakkelijk stond ik onder de boom.
Waar moest ik mijn handen laten? Hoe moest ik staan?

 

Een fotoshoot voor de cover van mijn boek. Een hele dag die om mij draaide. Lukte het om leuk op de foto te gaan? Om een hele dag in de spotlight te staan? Allemaal vragen die door mijn hoofd spookten.

Gelukkig experimenteerde Jacoba, de fotografe, eerst met wat proeffoto’s. Zo kon zij met de lichtval spelen en kon ik aan het idee wennen dat er foto’s van mij werden gemaakt.

 

We waren op mijn lievelingsplek, de Hoorneboegse Heide in Hilversum. Een plek die ik altijd voor lief nam, totdat ik daar de opleiding tot intuïtief coach volgde. Ik werd verliefd. Verliefd op de locatie, de natuur en de rust. Hier werd mijn hoofd stil.

 

Bij de eerste foto’s stond ik nog wat onwennig en ging mijn aandacht naar alle mensen die met honden langs liepen. Maar door de ongedwongen sfeer ging ik al gauw helemaal op in het moment. De fotografe gaf mij aanwijzingen, tips en maakte mij aan het lachen. Ik werd in de watten gelegd. Mijn haar werd goed gedaan, mijn make-up werd bijgewerkt, ik voelde mij net een filmster!

 

Twee uur lang maakten wij heel veel foto’s in verschillende outfits. Toen was bij mij de energie op. Ik had alles gegeven. Ken je dat?

Tijdens een heerlijke lunch zag ik een sneakpeak van de foto’s. Wow, was ik dat? Wat was dit gaaf zeg. Wat een plezier straalde er van af!

 

De lunch was eigenlijk te kort om weer op te laden. Ik zat zo lekker op de bank in het restaurant. Toch gingen wij op pad. Nog een outfit, nog een locatie, nog een keer sprankelen.

Met een jumpsuit hangend op mijn heupen, hup het rode shirtje aan en gaan. Als ik niet zo op de hei durfde te staan, dan had ik nu niet deze geweldige foto gehad.

 

Dat ik de fotoshoot wel spannend vond, was helemaal niet erg. Wat ik er voor terug kreeg, was zoveel mooier dan ik kon vermoeden!

 

Inmiddels ligt mijn boek bij de drukker en tel ik de dagen af totdat ik mijn boek in handen heb.

 

Wil jij lezen welke angsten ik heb overwonnen om hier nu zo te staan?

Reactie schrijven

Commentaren: 0