Ik was overdonderd...

Vorige week wandelde ik naar de gezelligste winkelstraat De Gijsbrecht in Hilversum. Het is zo’n straat waar ik al kom sinds ik een klein meisje was. Bij Jamin stond ik dan samen met mijn zusje te lekkerbekken bij al het losse snoep zoals snoephorloges, likschelpen of dubbele kersen oorbellen om uiteindelijk een keuze te maken wat wij van ons zakgeld konden kopen. Zo’n winkelstraat waar nog een aparte bakker (Le Fournil), groenteman (De Gruiterij) en een slager (De Kroes) is. Waar er bijzondere boetiekjes zijn en waar ik altijd wel bekenden tegenkom.

 

Dit keer liep ik voor het eerst met pup Nalaya. Ik had het al eens eerder geprobeerd maar toen moest ik haar de hele weg dragen. Inmiddels is zij zes maanden oud en begint ze plezier te krijgen in het lopen. Een ideale kans om met haar te struinen op De Gijsbrecht.

 

Gewapend met koekjes in mijn zak, een puppyriem en een schoudertas, zodat ik mijn handen vrij had, gingen wij samen op pad. Onderweg werden wij regelmatig begroet met “oh’s en ah’s” want ons blije ei met haar donkerbruine pupillen trekt nou eenmaal altijd mensen aan.

 

We liepen wat winkels in en uit. Tot we bij de Bruna kwamen. De ingang was smaller gemaakt door een tafeltje met desinfecterende gel en een keukenrol. Zo konden ze de veiligheid garanderen voor alle bezoekers.

Ik tilde Nalaya op en vroeg of ik met haar de winkel in mocht. “Ja natuurlijk, ze mag zelfs gewoon op de grond hoor”, antwoordde een vriendelijke medewerkster. Ik zette haar neer en snuffelend liep zij de winkel in. “Ik heb straks ook nog een koekje voor haar”, zei de verkoopster. Ik ging op zoek naar kleurstiften, maar ik kon het niet vinden. Ik liep weer naar diezelfde vrouw toe.

 

Zij wees de verschillende soorten stiften aan en vroeg of ik niet een betere kwaliteit wilde.

Ik zei tegen haar dat het kleuren voor mij ter ontspanning is omdat ik mijn eerste boek aan het schrijven ben. Enthousiast vertelde ik dat het een autobiografie wordt waarin ik beschrijf hoe ik van gevoelig en verlegen meisje dat vroeger alleen en eenzaam op haar kamer zat, nu deze vrouw ben geworden die ontdekt heeft dat mijn hooggevoeligheid mijn zachte kracht is!

 

Vol interesse luisterde ze naar mij. Ik was overdonderd toen ze zei: “Je komt toch wel hier je signeersessie houden hè? Of nog beter waarom houd je hier ook niet je boekfeest? Dan nodig je familie en vrienden uit. Want wij zetten plaatselijke schrijvers graag in het zonnetje!”

 

Met mijn hoofd in de wolken liep ik terug naar huis.

 

Maandag 25 mei gaat mijn boek in de voorverkoop. Wil jij op de VIP lijst? Dan krijg je als eerste de kans om het boeken te bestellen en ontvang je een bonus.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0