Voor Altijd Vrij

Ik stuiter nog na van de energie!

Een week geleden was ik op het driedaags seminar “Voor Altijd Vrij” van Eelco de Boer. Het was magisch!

 

Op de laatste dag nam ik mijn plek in op de voorste rij. De dagen ervoor was ik nog zo lang met mensen aan het praten, dat ik pas laat de zaal in kwam en ik ergens achterin nog een plekje vond.

Deze vrijdag liep ik op tijd de zaal in en had een overvloed aan keuze. Wat een heerlijk gevoel, allemaal lege stoelen en ik kon zelf kiezen waar ik wilde zitten. Mijn businessbuddy stelde de tweede rij voor, maar ik wilde op de eerste rij zitten. Dichtbij de magie, dichtbij de woorden en dichtbij mezelf. Het voelde geweldig om hier te zitten, de energie van de zaal letterlijk achter mij te voelen zodat ik in mijn eigen bubbel kon blijven. Zo kwamen de woorden van Eelco nog meer bij mij binnen.

 

Tijdens het laatste gedeelte van de middag, kreeg ik de mogelijkheid om mijn inzicht te delen. Iets dat ik het hele seminar al wilde doen.

Ik stond te trillen op mijn benen en ik voelde de tranen in mijn keel, maar ik was vastbesloten om voor die zaal van 400 man te spreken. Dit was mijn kans, nu moest ik spreken, mijn eigen ‘pak je podium moment’ pakken.

Dat voelde ge-wel-dig!

 

Het ging over de gift of giving!

Ik vertelde hoe dankbaar ik was dat ik deze kans van Dolly Heuveling van Beek had gekregen om bij dit event aanwezig te zijn. Voor mij kwam dit precies op het juiste moment. Omdat ik behoefte had aan inspirerende mensen om mij heen. Ikzelf heb wel inspirerende mensen om mij heen, alleen die zijn geen ondernemer. Ik vertelde dat ik het gevoel van erbij zijn ook iemand anders gunde en daarom twee tickets had gekocht. Eén voor mezelf en één om weg te geven.

 

Vervolgens deelde ik dit inzicht voor de zaal met 400 man:

Ik vertelde dat ik aan het begin van dit weekend in tekort dacht, zo van ‘waarom zijn anderen succesvoller?’, ‘ik ben voor mijn gevoel al vier jaar aan het aanmodderen’, ‘ik wil ook meer klanten en beter verdienen’, waarom lukt het mij niet en hun wel?, maar door een gesprek in de pauze, veranderde mijn hele kijk op mijn reis tot nu toe.

 

Ik had namelijk een mooi gesprek met een jonge ondernemer. Hij was heel benieuwd wat ik deed. Ik vertelde dat ik hoogsensitieve vrouwen coach, zodat zij zich begrepen en gehoord voelen, dat zij erkent en gezien worden. Bij mij vinden ze herkenning omdat ik zelf vijf jaar geleden heb ontdekt dat ik hoogsensitief ben.

 

Ik heb mij altijd anders gevoeld. Ik ben een periode in mijn leven heel erg ongelukkig geweest. Ik heb mij vaak afgevraagd wat er mis met mij was. Maar er is niets mis met mij. Ik ben een geweldige, gevoelige vrouw die toevallig ook hoogsensitief is, maar die nog zoveel meer kwaliteiten heeft. Ik kan intens genieten van de natuur, mooie muziek of een ontroerende film. Ik heb oog voor details, oog voor de mensen om mij heen en hen een luisterend oor biedt.

 

Ik was zelf mijn grootste tegenstander doordat ik mij altijd dom heb gevoeld omdat ik niet had gestudeerd. Maar nu de afgelopen vijf jaar heb ik vier opleidingen afgerond. Terwijl ik dit zo allemaal vertelde aan die jonge ondernemer en aan de zaal, kreeg ik een brok in mijn keel. De dankbaarheid, de trots op mijzelf en de tranen liet ik voluit stromen.

 

Het seminar heette Voor Altijd Vrij - Leven van Internet.

 

Ik voel mij vrij in mijn mogelijkheden, in mijn dankbaarheid en in mijn eigen kwaliteiten en talenten sinds ik voel dat ik veel meer ben dan dat verlegen meisje die op school niet mee kon komen. Niets is meer onmogelijk en dat voelt als een bevrijding!

Reactie schrijven

Commentaren: 0