Rij-angst en sneeuw...

De hele week was ik al nerveus…

Helemaal toen ik hoorde dat het op de ochtend van vertrek zou gaan sneeuwen, glad zou zijn en code geel was afgegeven!

Ik zou namelijk voor het eerst in mijn eentje naar het 2-daags Biz Women Event van Els van Laecke en Simone Levie gaan, dat werd gehouden in Kasteel van Brasschaat, vlakbij Antwerpen.

 

Vroeger zou ik niet gegaan zijn…

Zoals sommige van jullie misschien wel weten heb ik jarenlang rij-angst gehad, maar stapje voor stapje heb ik dat overwonnen. Naar België in de sneeuw rijden, zou een grote volgende stap zijn.

 

Ik zette de wekker (lees=mijn man) om 06.00 uur zodat ik genoeg tijd had om wakker te worden en in de haast niks zou vergeten. Om 07.00 uur zat ik in de auto en ja er lag sneeuw en ja het was glad. Fijn vond ik het niet, maar ik had mezelf beloofd rustig te rijden en mijzelf ruim de tijd te geven. Eénmaal op de snelweg ging het wel, maar ik bleef zoveel mogelijk op de rechterrijbaan en iedereen die haast had liet ik lekker inhalen.

Ik zette de radio aan en probeerde van de reis iets te maken.

 

Om 08.45 uur reed ik het terrein van het Kasteel op en ik kwam gelijk tot rust!

Hier zou ik 2 dagen verblijven, wat een sprookje! Een welkomstcomité stond klaar, koffie, thee, sap, fruit, rozen, alles was tot in de puntjes verzorgd. Het hele kasteel stond tot onze beschikking en niks stond ons in de weg om de Koningin in onszelf te ontdekken. Dit was ons kasteel, in ieder geval voor 2 dagen.

 

Ik ging er open en zonder verwachtingen heen en daardoor kijk ik er ook met een heel goed gevoel op terug. Ik hoefde niks van mijzelf, daardoor kon ik meer genieten, relativeren en observeren wat er allemaal gebeurde.

 

Voor mij was het al een overwinning om naar België in mijn eentje te zijn gekomen en de 2e uitdaging was om na het overlijden van mijn geliefde hondje Parel weer naar een sociaal evenement te gaan.

 

Mijn grootste angst was om iedere keer in huilen uit te barsten omdat ik nog aan het rouwen ben om Parel. Niets bleek minder waar, ten eerste kon ik mij goed staande houden tussen alle nieuwe onbekende vrouwen en ten tweede, iedereen tegen wie ik het vertelde, had er begrip voor en reageerde respectvol. Mijn grootste angst was dus angst voor afwijzing.

 

Dat was ook zeker één van de thema’s die de 1e dag aan bod kwam. Zelfwaardering!

 

JA zeggen tegen jezelf, Ik ben oke, Ik ben goed zoals ik ben, niet meer & niet minder.

De twee nummers die het meeste indruk op mij hebben gemaakt zijn This is me uit The Greatest Showman en I am Light van India Arie.

 

Tenslotte zal ik met jullie delen wat mijn persoonlijke inzichten zijn:

 

-         Ik mag nog meer delen want ik ben zelf mijn grootste criticus

-         Als ik durf te delen is er herkenning want ik ben niet de enige die ergens doorheen gaat

-         Lief zijn voor mezelf

-         Dat ik nog meer de cadeautjes die ik ontvang mag zien

-         Ook al is Parel er niet meer fysiek, hij is mijn hulpbron

 

Ik heb het gevoel dat ik een week weg ben geweest, dat is wat een 2-daags event van Simone Levie en Els van Laecke, samen met 110 vrouwen, met je doet!

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Yolanda (vrijdag, 01 maart 2019 10:25)

  Ben toch nieuwsgierig waar die rij-angst vandaan kwam, de onderliggende reden.
  Wel super fijn en een grote overwinning dat je het toch maar mooi gedaan hebt en dat je twee van die fantastische dagen hebt gehad. Dat was je anders mooi misgelopen. Door je rij-angst te overwinnen krijg je ook je zelfstandigheid terug. Gaan en staan wanneer jij dit wilt, zo fijn!

 • #2

  Mozi (zaterdag, 02 maart 2019 18:59)

  Wat een mooi en herkenbaar stuk. Jezelf nog meer zien voor wie je ben, mooi! Tevens #notetoself ❤️

 • #3

  Anneke Ypma (zondag, 03 maart 2019 07:06)

  Ik rij al ongeveer 30 jaar met plezier maar sneeuw en gladheid blijft spannend..