Ondernemen is een proces van vallen en opstaan!

Ondernemende vrouwen een podium geven, samenwerken, elkaar helpen en iets voor elkaar kunnen betekenen! Dat was de intentie van Marloes van Paper Time voor een interview met mij. Over het ondernemerschap, over inspiratie en natuurlijk hoe ik de werkplanner gebruik.  Neem ook eens een kijkje op haar website https://www.paper-time.nl/parelhspcoaching

 

ONDERNEMEN IS EEN PROCES VAN VALLEN EN OPSTAAN
Ik sprak met Helen Viring. Zij is coach en ondernemer en de naam van haar bedrijf is Parel Hsp Coaching.

Zij begeleidt hooggevoelige vrouwen en ondernemers door middel van een hsp-traject of door intuïtieve coaching. Ook schrijft zij blogs, organiseert workshops en is bezig met het schrijven van een boek.


Werkdag van Helen
Hoe haar dag er uitziet hangt een beetje af van het feit of zij wel of geen coach-sessie of Access Bars® behandeling in de planning heeft. Op de dagen met afspraken begint de dag met klaarzetten van materialen en het creëren van een aangename sfeer in de behandelruimte.

Als zij geen coachee of cliënt(e) heeft begint haar dag achter de computer; social media kanalen bekijken, statistieken inzien, website checken etc. Vervolgens bedenkt zij tijdens het wandelen met de hond wat zij daarna gaat doen; een blog schrijven, aan haar online-programma werken, in gesprek gaan met vrouwen of boeken lezen. Deze wandelingen, de natuur, maar ook documentaires kijken en andere onderneemsters volgen op social media inspireren haar. Zij vindt het ook belangrijk tijd vrij te maken voor ontspanning.

Waar zag jij voor het eerst de werkplanner van Paper Time?
Ik ben natuurlijk nieuwsgierig waar Helen Paper Time van kent en hoe zij met de planner werkt. Ze vertelt dat Facebook het eerste kanaal was waar zij iets over Paper Time las en vooral de kleur, het zachtroze, sprak haar erg aan. Ook dat je op elk moment van het jaar kan starten met de planner, in haar geval in maart, kwam haar goed uit. Zo kon zij bij aanvang van een 1-op-1 coachtraject bij haar Business coach ook gelijk starten met de planner. Later is zij Paper Time ook op Instagram gaan volgen. 

Hoe gebruik jij de werkplanner van Paper Time?
Helen vertelt: “Iedere maandag ga ik ervoor zitten, dan kijk ik wat er moet gebeuren, wat ik wil bereiken die week. Ik werk met 2 kleuren, blauw zijn zakelijke afspraken en rood zijn privé afspraken. De week erna kijk ik welke taken er zijn blijven liggen en die plan ik opnieuw in.”

Eigen onderneming 
Nadat Helen ontdekte dat zij hoogsensitief is begon zij haar studie. Zij wist gelijk dat dit haar roeping was en sinds 2 jaar heeft zij haar eigen bedrijf Parel Hsp Coaching. Haar motto: In ieder mens schuilt een parel… Soms kost het wat moeite om de schelp te openen, maar met tijd, liefde en aandacht komt er een prachtige parel tevoorschijn. 
Jarenlang wist zij niet dat zij hoogsensitief was en voelde zij zich ongelukkig, anders en eenzaam. Door opleidingen en persoonlijke ontwikkeling voelt zij zich beter dan ooit! Door de eigenschappen helend, empathisch, liefdevol, eerlijk en nauwkeurig kan zij van zichzelf zeggen dat zij die parel van haar bedrijfsnaam is! Dat er ook in ons een parel schuilt, daar is zij van overtuigd!
Zij werkt hard aan de vindbaarheid van haar bedrijf en is sinds kort gestart met de online businessschool van Simone Levie, zodat zij ook online programma's kan gaan aanbieden.

Gouden tip voor andere onderneemsters
Hou vol! Ondernemen is een proces van vallen en opstaan. 
Blijf geloven in jezelf, in jouw waarde, wat jij te bieden hebt.

Helen Viring
Bedrijf Parel Hsp Coaching
www.parelhspcoaching.nl
www.facebook.com/parelhspcoaching
www.instagram.com/parelhsp
https://www.linkedin.com/in/helenviring/

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0