Stilte

Stilte

 

En dan is er ineens stilte en rust…

Geen telefoontjes, geen appjes, geen mailtjes. Even niks meer.

 

Maar ook stilte en rust in mijn hoofd, even leeg…

 

De afgelopen weken heb ik naast het werken aan mijn bedrijf een flinke vrijwilligersklus op mij genomen. De dansstudio waar mijn dochter danst, organiseerde 2 dansvoorstellingen in het theater. De coördinatie en organisatie van alle hulpouders (80!) die tijdens de twee voorstellingen hebben geholpen, nam ik op me.

Wekenlang hebben we voorbereid en na 1 weekend is alles voorbij!

 

Ik ben er vol voor gegaan! Ik heb me er helemaal in ondergedompeld!

En nu zul je wel zeggen, kan dat wel als hooggevoelig persoon? Zoveel prikkels? Zoveel mensen? Zoveel drukte? Zoveel geluid?

 

Ja dat kan! Hoe doe je dat dan?

Door goed voor jezelf te zorgen!

-         door momenten voor jezelf in te plannen (lekker douchen met een heerlijke scrub en een heel zachte douchegel van Rituals bijvoorbeeld)

-         door op tijd naar bed te gaan

-         door rust te nemen

-         door grenzen aan te geven

-         door niet overal verantwoordelijkheid voor te nemen

 

En dankzij deze zelfliefde, rust en grenzen bewaken voelde ik mij goed! Moe...maar goed! 

 

Vooral doordat ik deed wat ik leuk vind, lukte het mij om heel veel voor elkaar te krijgen en nog steeds overeind te staan. Accepteren dat ik daarna heel erg moe ben en dat ik een aantal dagen nodig heb om bij te komen, zonder oordeel!

 

Ik mag van mezelf moe zijn, ik mag van mezelf verdrietig zijn omdat het voorbij is, ik mag trots op mezelf zijn dat we 2 fantastische dansvoorstellingen hebben gegeven en ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen doen!

 

En nu? Nu kijk ik reikhalzend uit naar de dvd want dan gaan we het allemaal opnieuw beleven, ervan genieten en heel stiekem hopen dat de tijd heel snel voorbij gaat…

 

Op naar een volgende show!

 

Wil jij nu ook echt voor jezelf kiezen door zelfliefde, rust en grenzen te stellen? Neem dan contact met mij op, drinken we een kop koffie of thee samen en vertel ik je nog veel meer hoe je goed voor jezelf kunt zorgen! 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    minke (donderdag, 22 februari 2018 20:54)

    zelfs ik ben een beetje blue dat de matrozen weer aan land zijn na de show... trots op jou!