Hooggevoeligheid en bekkeninstabiliteit?

Jarenlang was ik mijn bekkeninstabiliteit...

Ik droomde ervan om moeder te worden en op mijn 26e was het zover, ik was in verwachting! Dat mijn zwangerschap niet echt een roze wolk was, is nog een understatement.

Tijdens de hele periode had ik zo’n last van maagzuur, dat ik niet meer wist wat ik met mijzelf aan moest. Toen ik ook nog last kreeg van bekkeninstabiliteit, wist ik helemaal niet meer waar ik het zoeken moest.

Ik kreeg een wolk van een dochter en ik besloot te stoppen met werken om te genieten van die allereerste momenten. Mijn grote droom was uitgekomen toch?

 

Intussen zat ik wel 2 jaar op een dekbed op de bank en werd mijn wereld letterlijk heel klein doordat vrienden en collega’s doorgingen met hun leven. Mijn leven was voor mijn gevoel toch wel een beetje gestopt.

 

Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt dat ik ermee wilde leren omgaan en ben ik naar een revalidatiecentrum in Rotterdam gegaan. 2 dagen per week werd ik daar met de auto vanuit Hilversum naartoe gebracht.

Daar heb ik opnieuw leren lopen, staan, fietsen en traplopen. Daar heb ik ook geleerd keuzes te maken. Naar mijn lichaam te luisteren en dus ook heel goed mijn grenzen aan te geven. Daar kreeg ik stap voor stap mijn leven weer terug.

 

Wat heeft dit allemaal met hooggevoeligheid te maken?

Doordat ik mijn bekkeninstabiliteit was geworden, vergat ik wie ik zelf was!

Ja ik had pijn, maar ik was niet die pijn.

Nee ik kon niet alles meer, maar ik kon ook nog een heleboel dingen wel.

 

En zo is het ook met hooggevoeligheid!

Ja je bent hooggevoelig, maar dat is niet je totale IK!

Het is één van de vele prachtige eigenschappen die je bezit!

 

Als jij daarin keuzes durft te maken, als jij naar je lichaam en je gevoel durft te luisteren en als jij leert je grenzen aan te geven, dan zeg je niet meer dat je HSP hebt, maar dat je een mooi mens bent met een sensitieve eigenschap!

 

Mijn naam is Helen Viring.

Ik ben moeder, echtgenote, vrouw, ervaringsdeskundige op het gebied van hooggevoeligheid en bekkeninstabiliteit.

 

Wil jij van deze eigenschap ook jouw kracht maken? Neem dan contact met mij op.

Dan drinken we een kop koffie/thee en beslis jij of ik jou mag begeleiden op jouw pad!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0