Pak jij wel je rust?

Hoe pak jij als hooggevoelig persoon je rust in de decembermaand?

Met al die Kerstborrels, Kerstfeesten, drukke winkelstraten en supermarkten en dan eventueel ook nog alle feestelijke activiteiten op de school van je kinderen?

 

Afgelopen donderdag had ik een Kerstfeest van het werk van mijn man. Hij werkt daar sinds kort dus zelfs hij kende nog niet iedereen. Maar de aanhang was uitgenodigd en ik vond het leuk om zijn collega’s te ontmoeten.

 

Hoe bereid ik mij dan voor op zo’n avond?

Ik plan eigenlijk niks op zo’n dag. Ik zorg dat ik overdag oplaad (zoals een elektrische tandenborstel) door rustig aan te doen, door alleen dingen te doen die ik leuk vind en in mijn geval een paar dingen die echt moeten, zoals de hond uitlaten en boodschappen doen voor mijn dochter.

 

De locatie was 50km vanaf mijn woonplaats en ik ging met de trein.

Ik dacht dat het reizen ontspannend zou zijn, heerlijk zitten, niet zelf hoeven rijden, maar het pakte iets anders uit.

 

Het eerste gedeelte was precies zoals ik mij had voorgesteld, een plekje voor mijzelf met een kopje koffie en iets lekkers erbij. Maar bij het overstappen ging het mis! Wauw wat was het druk, ik denk dat de school net uit was want er kwam toch een stroom scholieren aan, die allemaal met dezelfde trein als ik meewilden.

 

Uiteindelijk vond ik nog een zitplek in zo’n voorportaal!

Nou daar zat ik dan, maar er stonden wel een heleboel mensen voor me die allemaal met hun telefoon bezig waren.  Oké dan is het de kunst om rustig te blijven, maar vooral om bij jezelf te blijven, niet helemaal met je aandacht naar die grote groep te gaan, maar je bewust te zijn van jezelf!

 

Hoe ik dat doe?

Eigenlijk door een korte simpele oefening en dat is bewust mijn voeten te voelen, niet aan je voeten denken, maar ze echt te voelen. Hoe voelen ze? Zijn mijn tenen kouder dat de rest van mijn voeten? Voelt de ene voet zwaarder dan de andere voet? Hoe voelt eigenlijk de binnenkant van mijn voeten? Sommigen noemen dit aarden of gronden, bij mij is dit de basis van het HSP traject.

 

En ook tijdens het feest zorg ik dat ik echt bewust ben van mijzelf en niet helemaal met mijn aandacht naar het feestgedruis ga. Het lijkt dan misschien dat je niet echt aanwezig bent, maar je bent thuis in je eigen huis!

 

Ben jij leeg na zo’n reis in een overvolle trein? Zou jij dan echt geen puf meer hebben om naar een feest te gaan waar je niemand kent?

Is de energie dan helemaal op? Wil jij ook leren om thuis in je eigen huis te zijn? 

Neem dan contact met mij op! Kijk op www.parelhspcoaching.nl of stuur een mail naar info@parelhspcoaching.nl.H

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0