Om hulp vragen werkt bevrijdend

Ik weet het nog goed, de dag dat ik de stap zette en een afspraak heb gemaakt met een coach.

 

Wat een goed gesprek en een kop koffie al niet kan veroorzaken. We kenden elkaar al wel, maar nu vertelde zij dat ze als coach was begonnen.  Dat gesprek liet me niet los en de volgende dag heb ik met lood in mijn schoenen gevraagd of ik ook een afspraak met haar kon maken. Ik vond het echt heel eng maar ik wilde het doen.

 

Er moest iets veranderen aangezien ik begin van dat jaar zomaar ineens huilbuien kreeg. Het was tijd dat ik nu echt aan mijzelf ging werken, mezelf voorop stellen, niet alleen maar ‘moeder van’ en ‘vrouw van’ zijn, maar ook Helen.

 

Zij probeerde mij van tevoren gerust te stellen, dat ik nergens bang voor hoefde te zijn en dat het altijd bedoeld is om te helpen. Maar ja ik wist wat ik haar wilde vertellen. Ik was bang dat ze minder over mij zou denken, maar ze vond het super moedig en dapper dat ik haar durfde te vertrouwen.

 

Toen was het eindelijk de dag van de afspraak. Ik was super nerveus en gespannen. Zij probeerde mij op m'n gemak te stellen door eerst koffie te drinken, maar ik was zo nerveus dat ik gelijk brak, ik wilde het hoge woord eruit hebben.

 

En dat voelde zo fijn, 2 uur lang gepraat, wat een opluchting! Er volgde vele gesprekken met steun, vertrouwen, opdrachten en inzicht in mijzelf. Het was de beste stap die ik sinds tijden had gemaakt.

 

Ik leerde eerlijk naar mijzelf te kijken, dat tranen niet erg waren, maar opluchtte en ruimte maakte voor nieuwe dingen. Ik leerde mijn verleden te accepteren en ik leerde om mijzelf te laten zien. Daarna is het in een stroomversnelling gegaan, ik heb opleidingen gedaan, workshops gevolgd en nieuwe mensen ontmoet.

 

Door mijzelf te ontdekken en te ontwikkelen, heb ik mijn ware doel in het leven ontdekt. Met hart en ziel ben ik nu HSP coach. Ik weet hoe het is om te ontdekken dat je een hooggevoelig persoon bent, ik kan goed luisteren, ik sta met beide voeten op de grond en ik weet uit eigen ervaring dat het met ups en downs gaat, maar ik ben er voor je!

 

Ik weet hoe moeilijk die eerste stap is, maar het is het echt waard, jij bent het waard!

 

Om hulp vragen is heel krachtig want je hoeft het niet alleen te doen!

 

Dus twijfel je, bel of app mij voor een kop koffie en een gesprek en misschien is dat de 1e stap naar een nieuw leven!

 

Lieve groet,

 

Helen

Reactie schrijven

Commentaren: 0